Praktijk voor Relatie en Therapie   

Herstel samen naar een liefdevolle en energieke relatie,afspraken zijn overdag en 's avonds mogelijk in mijn praktijk in Eindhoven                       


20.03.2020

Online therapie? Ja, omdat het prima werkt en het momenteel de veiligste optie is.

Veel liever een face to face gesprek, laat maar weten als jij denkt dat het weer veilig is Edith.
Hè?
Ik ga straks mijn glazen bol even afstoffen, die biedt misschien magische informatie waar de hele wereld met spanning op wacht. 
Alle gekheid graag even op een stokje.
Online therapie werkt prima, zowel individueel als voor koppels. 

Ik ben voorstander van creatief omgaan met deze uitzonderlijke situatie waarin wij ons allemaal bevinden. En het lijkt me handig om manieren toe te passen die én veilig zijn én het therapieproces continuïteit biedt én ervoor zorgt dat we verdere verspreiding van het virus voorkomen. Om nog maar te zwijgen van het creëren van een liefdevolle sfeer thuis. Of het leren omgaan met paniek en angst in deze bijzondere tijd.

Hoe sneller iedereen echt sociaal afstand neemt hoe sneller deze situatie onder controle is. Waardoor de mensen die in de cruciale beroepen werken niet onnodig overbelast worden.

Zo, dat heb ik even van me af geschreven.

De gevolgen van het uitbreken van het corona virus op liefdesrelaties zijn divers. Voor sommige koppels werkt het verbindend, voor andere koppels creëert het extra stress en emotionele afstand tussen elkaar. Het doet in ieder geval iets. Iedereen wordt op een of andere manier geconfronteerd met belemmeringen, angsten, onzekerheden, afhankelijkheden en een herschikking van prioriteiten.

Concreet betekent het voor veel mensen dat iedereen thuis is, inclusief baby, kleuter, puber en volwassenen met alle gevolgen vandien. Of je bent helemaal alleen. Of je werkt in een van de cruciale beroepen en ben je genoodzaakt wél risico’s te nemen doordat de maatschappij van jou afhankelijk is.

Doe jezelf een lol en stel therapie niet uit in het geval je dit nodig hebt. Neem de digitale drempel en ervaar de voordelen. Spreek ik een beetje voor eigen parochie? Jazeker.
En deels ook met een vooruitziende blik (toch die glazen bol). Straks als alles weer wat genormaliseerd is en face to face gesprekken weer veilig kunnen plaatsvinden dan willen vermoedelijk teveel mensen tegelijk afspraken in plannen. Dan loop je het risico dat er een wachtlijst is. En is er mogelijk (te)veel opgespaarde frustratie die weer moeilijker te verzachten is doordat je niet 1 emmer hebt laten vollopen maar meerdere.

Heb je nog koudwatervrees? Vraag gerust een korte proefsessie van een kwartier aan om te ervaren hoe het is online.

Gezondheid graag op nummer 1, zowel fysiek als mentaal.

Copyright © 2014 - 2020 Praktijk voor Relatie en Therapie. Blogs geschreven door Edith Walraven. Alle Rechten Voorbehouden.

edithwalraven - 14:41 | 2 comments

  1. thanks

    01.04.2022

    Vitae eos et omnis o http://www.google.com

  2. houses for sale

    23.06.2022

    At the point when you are arranging both purchaser and vender need to carve out opportunity to consider how much cash to acknowledge. Neither ought to be enticed to offer a response on the spot. Get some margin to consider it, then, at that point, get back to the domain specialist later or the following day.

Add comment

Fill out the form below to add your own comments

To reduce automated spam, this function is protected with a captcha.

This requires content from the third-party provider Google to be loaded and cookies to be stored.


Opbellen
E-mail
Info