Compassie gerichte therapie

Bij compassie gerichte therapie wordt de focus gelegd op het begrijpen en doorvoelen van mildheid en het kunnen onderzoeken van je gevoelens. Het helpt je om rust en ruimte te ervaren en het werkt bevorderend voor je gezondheid. Tijdens je leven maak je van alles mee en er ontstaan voortdurend situaties die van invloed zijn op jou. Soms kies je die situaties zelf, soms overkomen ze je. Vervolgens ga je er mee om naar vermogen. Je vermogen verandert met je mee gedurende je leven. Vandaar de uitspraak: 'Achteraf zou ik het anders gedaan hebben' (had ik maar of had ik maar niet). Maar ja, we leven het leven nu eenmaal niet omgekeerd.


Bij moeilijke situaties is het voor veel mensen de realiteit dat het lastig is om te overzien hoe ze het beste met iets om gaan en daarnaast ook te overzien wat de mogelijke gevolgen zijn. Dit kan leiden tot allerlei gevoelens die heel pittig kunnen zijn. Een aantal van deze gevoelens zijn: schuld, schaamte, angst, woede/haat. Als je het lastig vindt om deze gevoelens toe te laten of überhaupt te herkennen dan zijn de effecten over het algemeen negatief voor je welzijn en ontwikkeling. De gevoelens zoals schuld, schaamte, angst en woede kunnen je gijzelen, verbitteren of klein maken.


Compassiegerichte therapie helpt het verwerkingsproces op gang en hierdoor kom je weer in beweging. En krijg je weer ruimte om voluit te leven. Zoals bij iedere therapievorm geldt hierbij ook weer: Langzaam is Snel!


Compassie beoefening is een mooie verdieping op Mindfulness.

Heb je vragen dan hoor ik het graag!

Compassietrainers register

Ik hoor graag van u.

 
 
 
 
 
 
 

* verplichte velden

06-22694516


Email: edithwalraven@gmail.com


Praktijkadres:


Centauriestraat 43 Eindhoven


Ik spreek de volgende talen: NL en ENG

Op de website van Stichting EFT Nederland vindt u meer informatie over deze vorm van relatietherapie.