Creatieve Therapie

Creatieve therapie of kunstzinnige therapie is een therapie waarbij ik gebruik maak van verschillende technieken zoals tekenen en schilderen. In mijn praktijk heb ik verschillende materialen waarmee ge√ęxperimenteerd kan worden. De nadruk ligt niet op het gesprek, maar op het verbeelden van een voor jou belangrijk moment of moeilijke situatie in kleur en of vorm. Ik werk graag met de Tekenbewegingsmethode (TBM), hierbij wordt een combinatie gemaakt van beweging, vorm, betekenis en mindfulness.


Ervaring met tekenen of schilderen is niet van belang, het gaat immers om het proces en niet het resultaat. Heb je behoefte aan ondersteuning en ontwikkeling omdat je op een bepaald vlak vast loopt en voel je geen behoefte tot alleen een gesprek dan is creatieve therapie een uitkomst.


Ik pas creatieve therapie toe om te werken rond een thema dat jij bepaalt. Bijvoorbeeld: pijn, liefdesverdriet, angst, relatie, eenzaamheid, of wat je zelf zou willen onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld ook een bepaalde gedachte zijn die je hindert. Tekeningen, kleuren, foto's, teksten, symbolen, geuren en muziek vormen een verbeelding van jouw persoonlijke verhaal.

Ik hoor graag van u.

 
 
 
 
 
 
 

* verplichte velden

06-22694516


Email: edithwalraven@gmail.com


Praktijkadres:


Centauriestraat 43 Eindhoven


Ik spreek de volgende talen: NL en ENG

Op de website van Stichting EFT Nederland vindt u meer informatie over deze vorm van relatietherapie.